Campania Zambet în Dar 2016

Cu ajutorul colaboratorilor și partenerilor și prin contribuția donatorilor care au regăsit în cauza noastră o modalitate prin care pot susține activ construirea unui viitor mai bun pentru cei mici, campania a strâns în ediția de toamnă 2016, 10.000 euro în resurse financiare și 10.000 euro în donații sub formă de alimente și produse nealimentare care au fost direcționate către cele trei centre educaționale ale organizației.

Centre educaționale pentru copiii din zonele defavorizate ale Iașului (zona Șes Bahlui și căminele ”ghetouri” din cartierul Cantemir)

Pe parcursul anului școlar 2016 – 2017: Aproximativ 90 de copii au beneficiat în toată această perioadă de o gustare (hrană caldă sau sandwhich-uri în funcție de bugetul disponibil) și de asistență socio-psiho-educațională. Activitățile au fost desfășurate cu caracter regulat, de luni până vineri. De asemenea, în perioada vacanței de vară a fost organizată Grădinița Estivală, în cadrul căreia 20 de copii de vârstă preșcolară care provin din medii defavorizate și care nu au frecventat până acum cursurile vreunei grădinițe, au participat la activități specifice, în vederea pregătirii pentru înscrierea in clasa pregătitoare. Dintre acestia 14 de copii au fost integrați școlar. Toți copiii care au participat la activitățile centrelor au fost sprijiniți cu rechizite școlare.

Centru educațional pentru copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate

Pe parcursul anului școlar 2016 – 2017:

  • 55 de copii au primit suport material pentru a fi sustinuți la scoală (îmbrăcaminte, încălțăminte, alimente și rechizite);
  • 81 de copii cu vârsta între 0 -5 ani au primit suport nutrițional,  medicamente, scutece și produse de îngrijire;
  • 103 copii din mediul rural au avut acces la servicii de consiliere si asistare psihologică și socială;
  • 400 de părinți din mediul rural au avut acces la servicii de consiliere și de  dezvoltare a abilitatilor parentale.